Hvad er det der Matrix

The Matrix is all around you.

Min egen analogisering af The Matrix - Samfundssystemet.
Forståelsen af forståelsen for samfundsopbygning, danner et godt grundlag i hvad The Matrix er for noget. I filmen The Matrix styres alt af en computer, her skal ordet computer ses lidt som en metafor.

Min forståelse af The Matrix i metaforisk forstand handler om at parrer ordre, præcis ligesom en computer udføre instruktioner og beregninger(MOV AX,BX/SUB AX,BX). Højere oppe handler det om at hvis vi for bekræftet at loven bliver overholdt så udføre vi ordren og i andre niveauer udføre vi  ordren uden at spørge og kun nogle gange opdager vi at det var enten ulovligt eller umenneskeligt og forårsagede en katastrofe et andet sted i The Matrix.
Her kommer nyhederne/fejlmeddelelsen ind i billedet, for nu bliver alt det interne skjult for brugeren/mennesket, man får evt. en nyhed/fejlmeddelelse og en ny lov/patch bliver lavet for at dække hullet. "§2 Stk. 3 tilføjelse ang. bla. bla."/"Sikkerheds opdatering patch #345432"

Running program....

WHILE §345 DO  // Politi provokation af personer
  IF CPR = (Type:"CivilBorger") THEN    // Arrestation af Civil ulydig person
    DO ORDER #3456 
  ELSE
    IF CPR = (Type:"EliteBorger") THEN  // Bytur med alt betalt + ekstra bonus
      DO ORDER #0012
    ENDIF
  ENDIF
END

Et større versions skifte, fra ver. 1 til ver. 2, sker når program dele i The Matrix danner samarbejde eller direkte overtagelse/udskiftning af andre programmer. FN programmet overtager andre Nationers programmer, EU programmet overtager også andre Nationers programmer, etc...

Jeg ser det lidt i perspektivet af, at jo færre knapper du skal trykke på for at opnå overtagelse/programændring, jo mere magt har man. F.eks. Sidder toppen af eliten med 2 knapper foran sig, en knap til konflikt og en til løsning. Når knappen konflikt trykkes, så går hele maskineriet i gang med at skabe en konflikt i samfundet. Der vil her fra opstå en reaktion i samfundet, hvilket bringer os frem til den anden knap løsning.

Begge knapper sætter hele maskinen i gang og alle instruktioner/ordre bliver udført, fra udgivelsen af bøger og produktion af TV til kæmpe Hollywood film, new age religioner, "ny videnskab" og traditioner. Konflikten og løsningen kan tidsmæssigt varer fra 1 time til flere tusind år.

Alt sammen kommer ud af et old gammelt skrift sæt til at opnå kontrol.

Verden som den er i dag: Et oldgammelt lorte operativ system.

Nylonmanden

Comments  

0 #1 carlsbeerg 2008-01-21 04:25
"IF CPR = (Type:"EliteBorger") THEN // Bytur med alt betalt + ekstra bonus" "Verden som den er i dag: Et oldgammelt lorte operativ system" pænt lol hahaha [smiley=laugh].

keep up the good work..
Quote
0 #2 Tne 2008-01-25 11:06
det er simpelthen bare så morsomt [smiley=laugh]
Jeg er enig med dig, eksemplet med code er alt for blæret, en skam det vil være tabt på de fleste lol
Quote
0 #3 Deltager Supeer 2009-02-05 18:59
Hehe... [smiley=laugh] Godt ordforråd, godt beskrevet, men du skriver for lidt om "De kristne symboler i Matrix" Skrevet af: Supeer 7.b Korsager skole... !
Quote

Add comment


Security code
Refresh